Hari Prem und Björn

Hari Prem

Som barn gik jeg i en katolsk skole drevet af nonner. Her lagdes grunden til min interesse for yoga, hari_premfor nonnerne arrangerede ofte frivillige retreater hvor vi børn boede på skolen, gik i kirke, bad, holdt tavshed og arbejdede. Det var jo næsten som at være i en ashram!

Selve yogaen lærte jeg først at kende som helt ung. Jeg gik på almindeligt aftenskolekursus hos Swami Janakananda, men snart udviklede det sig, og jeg flyttede ind i ashramen. Det var streng disciplin, men jeg fik en dyb personlig erfaring med yoga og meditation. Efter et par år blev jeg Swami Janakanandas assistent og partner, og vi rejste over hele verden og holdt kortere og længere retreater. Jeg er ham dybt taknemmelig for den klarhed og konsekvens, hvormed han har videregivet yogaens inderste væsen.

Efter næsten tyve år sammen med min lærer var tiden inde til at fortsætte på egen hånd. Jeg mødte Bjørn, og sammen rejste vi til Australien og New Zealand for at undervise i yoga der. Hjemme igen efter et par år blev det først til en yogaskole i Køln og siden en kursusgård i Danmark, før vi i 2003 kunne slå os til ro og skabe Ananda Mandala her i Småland.

Undervejs har min interesse for yogaen haft forskellige udtryk. Først var det den fysiske glæde ved yogastillingerne, så var det meditationens dybder, siden var det kundaliniens bevægelser, og så var det Sankalpa i Yoga Nidra, det at følge en indre længsel, en vision. Nu er det blot at nyde øjeblikket i klarhed og forundring. Det at videregive yogaen har altid været mit hjerte nært.

Björn

bjoernJeg er født i København i 1956. Allerede som helt ung flyttede jeg til Sverige. Her gav en god ven mig en dag en yogabog, og da jeg begyndte at læse i den, blev jeg straks fascineret og gik i gang med at lave yoga efter bogen. Snart opdagede jeg hvordan mit liv ændrede sig. Min måde at opleve verden på gik fra usikkerhed og forvirring til fokus og nærvær.

Efter et par års yoga helt alene kom jeg i kontakt med Skandinavisk Yoga og Meditationsskole, og under mit ophold der fordybedes mit forhold til yoga og meditation. Især Kriya Yogaen gav mig oplevelsen af at kunne hengive mig til livet uden at behøve at bedømme alt, jeg mødte.

I 1992 begyndte jeg at undervise i yoga og meditation sammen med Hari Prem. Først i Australien og på New Zealand, siden på vores egen yogaskole i Køln. Drømmen om at skabe vores egen kursusgård drev os dog videre til Danmark. Vi ville give mennesker mulighed for at få en dybtgående og hel oplevelse af yoga og meditation. Efter seks år i Danmark flyttede vi til Sverige. Her er friheden til at være i den urørte natur. Det er for mig en stor gave, som jeg ønsker at dele med de mennesker, som vælger at komme til os.

I mit liv er der ikke noget, som giver mere mening end det at undervise i yoga og meditation. Det bedste jeg har fundet indtil nu. Hvis jeg skulle finde noget bedre, så kommer jeg at vælge det!

 

Kurser og retreats i Yoga & Meditation

Ananda Mandala, usædvanligt smukt beliggende ved sø og skov, er en naturens perle. Det gør det sammen med yogaen og meditationen til en dybt berørende oplevelse at være på retreat, […]

Ananda Mandala Kursuscenter

Ananda betyder glæde eller lyksalighed, som ifølge yoga er vores oprindelige, naturlige tilstand. Mandala betyder et diagram eller en plads. Vores ønske er, at du her på Ananda Mandala Kursuscenter […]

Satyananda Yoga traditionen

Swami Satyananda er inspirator til den form for yoga som i dag kaldes Satyananda Yoga. Det væsentlige er her den bevidste oplevelse af hele mennesket, og resultatet er klarhed, energi […]

Svenska English Deutsch Dansk