Kursuscentret

skogenAnanda Mandala Kursuscenter, usædvanligt smukt beliggende ved sø og skov, er en naturens perle. Det gør det sammen med yogaen og meditationen til en dybt berørende oplevelse at gå i retreat her. Gården var oprindeligt et lille samfund bygget op omkring vandfaldet, som gav strøm til vandmølle, snedkeri og savværk.

I dag er møllebygningen ombygget til gæstehus med et stort smukt opholdsrum og enkle, bekvemme gæsterum med 2 – 4 senge. Enkeltværelse kan evt. bestilles.

Loftet i den gamle lade er indrettet til et yogarum med udsigt til skov og sø. Her er godt med plads til mindst 20 personer.

Den dejlige badeplads ved klipperne ligger lige ovre på den anden side af åen. Oppe på bakken ligger et rigtigt tømmerhus med brændeovn og sauna. Sommeren igennem er der også en svedehytte, den indianske form for sauna, og telte i form af yurt og tipi.

gaestehusetFra vandfaldet hentes kraft til egen elektricitet. I dag kan vandfaldet ved hjælp af en ny turbine forsørge flere husholdninger med grøn el. Naturen spares derved for et udslip på 96 tons kuldioxid om året. Husene opvarmes med el direkte fra turbinen, med søvarme via varmepumpe samt kakkelovne og brændekomfur.

Grøntsager og blomster dyrkes i økologisk landbrug i køkkenhave og drivhus. En stor del af grøntsagerne opbevares vinteren over helt uden energiforbrug i den gamle udendørs jordkælder.

hammockPå de længere yogaretreater med tarmskylning følges en særlig vegansk yogadiæt. Maden er enkel og nærende, tilberedt af friske, økologiske og nærproducerede produkter. De fleste grøntsager og frugter kommer direkte fra køkkenhaven.

kanoturDen lille bigård er en kær del af det naturlige kredsløb på Ananda Mandala. Bierne befrugter frugttræer og blomster og forsyner os med masser af dejlig honning som også kan købes med hjem.

Hele Ananda Mandala er omgivet af fin gammel skov som i 2004 blev omdannet til naturreservat. For ikke at belaste al denne urørte natur anvender vi udelukkende økologiske og miljøvenlige produkter. Derfor beder vi jer, som kommer, om kun at medbringe miljømærkede hår- og hudprodukter. De kan også købes her.

Kurser og retreats i Yoga & Meditation

Ananda Mandala, usædvanligt smukt beliggende ved sø og skov, er en naturens perle. Det gør det sammen med yogaen og meditationen til en dybt berørende oplevelse at være på retreat, […]

Ananda Mandala Kursuscenter

Ananda betyder glæde eller lyksalighed, som ifølge yoga er vores oprindelige, naturlige tilstand. Mandala betyder et diagram eller en plads. Vores ønske er, at du her på Ananda Mandala Kursuscenter […]

Satyananda Yoga traditionen

Swami Satyananda er inspirator til den form for yoga som i dag kaldes Satyananda Yoga. Det væsentlige er her den bevidste oplevelse af hele mennesket, og resultatet er klarhed, energi […]

Svenska English Deutsch Dansk