Yogalæreruddannelse

yogauddannelse_04“Først lærer du yoga, siden underviser du i yoga, så lever du yoga” (Swami Satyananda)

Målet med denne yogalæreruddannelse er personlig udvikling gennem en dybtgående og omfattende vejledning i yoga og meditation. Et klart sind og en robust personlighed vil sammen med en solid pædagogisk viden give dig et sikkert fundament for at undervise i yoga og meditation.

En velfungerende krop som du kan lide at være i, er en af de første virkninger af yoga og meditation. Du lærer også alle sider af dig selv at kende og accepterer mere og mere dig selv præcis som du er. Det gør dig både tryg og modig; du erkender dine egne evner og giver dem lov til at udvikle sig. Du opdager, at du kan sætte dit mål højt og leve i overensstemmelse med det. Opmærksomt og hengivent kan du opleve livet, hvilende i dig selv.

Det lange uddannelsesforløb på vores yogalæreruddannelse sikrer at yogaen smelter ind i din hverdag. Den daglige praksis giver et fokus på at leve livet med klarhed og energi, og samværet i yogalærergruppen giver yderligere motivation. Det er nødvendigt for at du som yoga- og meditationslærer skal kunne inspirere andre mennesker på lang sigt.

Allerede et år inde i uddannelsesforløbet på vores yogalæreruddannelse begynder du at undervise. Det er en tryghed at starte egne kurser mens du stadig har tæt kontakt til os og din yogalærergruppe / yogalæreruddannelse.

Uddannelsesforløbet varer 3 til 4 år og består af:

mindst et Yoga & Meditation retreat
fem yogalærerkurser, YL I – V
et Prana Vidya retreat og et Kriya Yoga retreat
et Yoga & Meditation retreat hvor du er med som yogalærer assistent
Du kan også vælge at udbygge din yogalæreruddannelse yderligere med yogalærerkurset YL VI, ligesom du er velkommen på de årlige åbne yogalærerweekender under din yogalæreruddannelse. For at lære mere om yoga og kost har du desuden mulighed for at være med på et eller flere yogaretreater som kok.

De forskellige fag er:

Anatomi og fysiologi
Pædagogik
Prana – oplevelse af energi i form af chakraer, nadier og koshaer
Yogaterapi i forhold til de mest almindelige sygdomme
Psykologi – sammenhængen mellem krop og sind, set udfra yoga og vestlig psykologi
Yoga filosofi gennem kildeskrifterne Hatha Yoga Pradipika og Yoga Sutras
Sanskrit – relevante sanskritord i forbindelse med yoga og filosofi
Yogaens historie og forskellige grene
– samt naturligvis Asanas, Pranayamas, Mudras og Bandhas, Hatha Yoga Kriyas, Yoga Nidra og Meditation.

Ananda Mandalas Yogalæreruddannelse
Kravet for at uddanne dig til yogalærer er dit ønske om at leve et liv med yoga. Inden du påbegynder uddannelsen anbefaler vi at du har deltaget i mindst et Yoga & Meditation retreat.

Vores yogalæreruddannelse følger de retningslinjer, som er gældende indenfor Bihar School of Yoga i Indien samt Satyananda Yoga Academy i Europa.

Se mere om vores yogalæreruddannelse under Yogalærerkurser

Kurser og retreats i Yoga & Meditation

Ananda Mandala, usædvanligt smukt beliggende ved sø og skov, er en naturens perle. Det gør det sammen med yogaen og meditationen til en dybt berørende oplevelse at være på retreat, […]

Ananda Mandala Kursuscenter

Ananda betyder glæde eller lyksalighed, som ifølge yoga er vores oprindelige, naturlige tilstand. Mandala betyder et diagram eller en plads. Vores ønske er, at du her på Ananda Mandala Kursuscenter […]

Yogalæreruddannelse

“Først lærer du yoga, siden underviser du i yoga, så lever du yoga” (Swami Satyananda) Målet med denne yogalæreruddannelse er personlig udvikling gennem en dybtgående og omfattende vejledning i yoga […]

Svenska English Deutsch Dansk