Et liv uden misbrug!

feb 15, 2022

Et liv uden misbrug!

Få et liv uden misbrug af stoffer og alkohol, et liv som ædru og clean, samt et liv uden alle der negative konsekvenser fra et misbrug. Uanset om man har et misbrug eller en decideret afhængighed vil det altid være en stor fordel at få professionel hjælp i form behandling og rådgivning. Stort set ingen formår at komme ud af et misbrug på egen hånd og risikoen for tilbagefald vil også være væsentlig mindre, hvis man har modtaget professionel misbrugsbehandling gennem et misbrugscenter. Et misbrug af alkohol eller stoffer går aldrig over af sig selv.

Få professionel fra et misbrugscenter

Hos A Misbrugscenter kan du få hjælp til hele familien, gennem behandling, terapi og samtaler.

Deres misbrugsbehandling og alkoholbehandling er et personligt, effektivt og gennemtestet behandlingsforløb som består af undervisning, individuelle opgaver, terapi, gruppeterapi og samtaler, hvor de sammen med kognitiv adfærdsterapi også gør brug af Minnesotabehandling (Minnesotakuren), som nok er den mest anerkendte behandlingsform i verden.

De kan hjælpe dig eller en du har nær med:

 • Alkoholbehandling
 • Kokain behandling
 • Hash behandling
 • Medicinbehandling
 • Behandling af blandingsmisbrug

De tilbyder også tilbagefaldsbehandling, samt personlig terapi og coaching for misbrugere, pårørende og voksne børn af alkoholikere.

Der vil altid være stor forskel på misbruget, hos den enkelte. Der er mange faktorer i spil her, som f.eks. alder, familie, opvækst, relationer, det sociale miljø og meget mere. Derfor vil det også være meget forskelligt hvilken form for behandling der vil virke bedst.

Hvornår har man et misbrug?

Her kan du se eksempel på hvordan et misbrug typisk defineres.

 

 • Svækket evne til at styre indtagelsen, nedsætte, sige stop/stoppe med forbruget
 • Toleranceudvikling, forbruget stiger over tid og der skal en større og større dosis til at opnå samme virkning
 • Trang til at tage stoffer, ryge, drikke
 • Abstinenssymptomer eller indtagelse for at ophæve disse
 • Vedblivende selvom personen ved at forbruget skader personen selv eller de nærmeste
 • Drikker som en slags medicinering. For at sove, berolige, mod stress, angst, bekymringer og andet.
 • Misbruget spiller en dominerende rolle i forhold til prioriteringer og tidsforbrug.

 

Her er der tale om både illegale og legale stoffer/rusmidler så som f.eks.

Alkohol, cannabis, kokain og hårdere stoffer

 

Hvis man kan svare ja til 3 eller flere her, vil der som udgangspunkt være tale om et behandlingskrævende problem og man bør tage kontakt til det nærmeste misbrugscenter.

 

Et misbrug er i langt de fleste tilfælde et behandlingskrævende problem, som kræver professionel til at komme ud af. Et misbrug går aldrig over eller væk af sig selv. Det har mange negative konsekvenser med sig, når der er et misbrug i familien. Det rammer alle og især børn fra misbrugsfamilier bliver hårdt ramt, de skal ofte leve med psykiske lidelser resten af livet og rigtig mange bliver selv misbrugere senere livet.

 

Det er ingen skam at bede om hjælp til et misbrug!