Hvad er zoneterapi? Begynder guide til zoneterapi

maj 26, 2022

Hvad er zoneterapi? Begynder guide til zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, hvor man forsøger at rette ud i ubalancerne der opstår i kroppen.

Hvad vil det sige at have ubalancer i kroppen?

Ubalancer opstår når man lever sit liv helt på normal vis. Det kan være stress, eller andre former for irritationer, der skaber ubalancer i kroppen. Mange mennesker oplever i dag stress. Vi har som kollektivitet en hverdag fyldt med mange arbejdsopgaver, og når de er færdige venter der mange opgaver derhjemme. Det kan være alt fra rengøring, til flere arbejdsopgaver derhjemme. Mange mennesker har børn eller andre familiemedlemmer, som de skal passe på, og med alle disse arbejdsopgaver, opstår der stress og dermed ubalancer i kroppen.

Disse ubalancer kan nogle gange skabe fysiske ubalancer i kroppen, og det kan mærkes som smerte eller meget andet.  Zoneterapi ser modsat normal behandling ikke på det enkelte sted hvor der er smerte  som problemet . I Stedet bliver der set på kroppen som helhed, og en smerte et sted, kan være forårsaget af ubalancer et helt andet sted. Ved hjælp af zoneterapi bruger man derfor punkter i kroppen, som har forbindelse til hele kroppen. Et godt eksempel på dette er i fødderne.

Fødderne fungere som et punkt, hvor man kan få adgang til mange forskellige nerver, organer, og faktisk til hele kroppen.

Hvordan virker zoneterapi?

Zoneterapi skaber et godt flow i kroppen, som giver en velvære.
Zoneterapien i sig selv, er ikke en behandlingsform som kan fjerne sygdomme, men den fungerer og hjælper ved at styrke kroppen i stedet. Den kan lindre bivirkninger, og der tales om at bevare et godt helbred, når man går til en zoneterapeut.

Ved at rette ubalancerne i kroppen vil de mennesker med ubalancer opleve forbedringer i deres hverdag. Der findes mange forskellige symptomer for ubalancer. Det kan være smerter. Det kan være psykiske lidelser, såsom at man har svært ved at spise, og mange andre ting. Man kan bestille en zoneterapeut session mange steder. Et eksempel på dette er hos https://huskdigselv.dk/. Når man bestiller tid til en zoneterapuet, så vil der være et fokus på at skabe en personlig relation hvor der dannes et personligt rum. Her deler man tanker og udfordringer, som ens problem forårsager, og dette er lindrende i sig selv.

Hvordan kan man være mere balanceret?
Det er ikke alle der er ubalancerede, og har brug for zoneterapi, og der er flere forklaringer til hvorfor.

For at være balanceret, kræver det for det første at man trives. Trives man i sine omgivelser, så er der mindre chance for at man bliver ubalanceret. Er man i tvivl om man er balanceret eller ubalanceret, så kan man booke en tid hos en zoneterapeut.