Vil du lære om kroppen? Tag på en idrætshøjskole

mar 24, 2022

Vil du lære om kroppen? Tag på en idrætshøjskole

Er din krop rådden, bliver dit sind det nok også – og omvendt. Men på en idrætshøjskole kan du lære at holde begge dele vedlige. For du har både fysiske og boglige fag, der giver dig bred indsigt inden for dine valgte sportsfag og nogle mere bløde fag end dem, du kender fra folkeskole eller gymnasiet. Her kan du læse om, hvad et ophold på en idrætshøjskole kan bære med sig for dig, hvad fag gælder.

Find de idrætsfag, der siger dig noget

Det skifter fra skole til skole, hvad du kan dyrke af højskole idræt, og det kan faktisk også variere fra sæson til sæson, hvad udbuddet af idrætsfag er. Eksempler på idrætsfag, du måske støder på, når du tjekker idrætshøjskolers hjemmesider, tæller klassiske sportsgrene som badminton, volleyball og svømning. Men du kan også finde sportsfag som fx multisport, skumtennis, massage og minitriatlon.

Tag fordybelsesfag som supplement til højskole idræt

Visse idrætshøjskoler har også fordybelsesfag, du har sideløbende med idrætsfag. Et eksempel på et fordybelsesfag kunne være sportsernæring, hvor du lærer, hvordan du finder det rette brændstof til at holde den fysisk aktive krops motor kørende. Du har altså mulighed for at lære om kroppen og om at tage vare på den inden for flere felter. Så bliver du godt rustet til en aktiv livsstil i voksenlivet.

Gå på en skole, hvor alle har valgt at være der

Det faglige til side er der selvfølgelig også et stort socialt aspekt ved det at gå på højskole, da du vil gå sammen med andre, der ligesom dig har valgt at være der og derfor tager højskolen og dens fag alvorligt. Så leder du efter en sparringspartner, som du kan konkurrere mod, så I kan spille hinanden gode, er der stor sandsynlighed for, at du kan finde ikke blot én, men en hel del på en idrætshøjskole.