Akupunktur er en god behandlingsform mod stress

nov 12, 2021

Akupunktur er en god behandlingsform mod stress

Der findes mange alternative behandlingsformer med det formål at få ro på krop og sind. Når vi taler om stress, så har det dog vist sig, at behandling med akupunktur er en utrolig effektiv behandlingsform.

I behandlingen mod stress kombinerer man akupunktur med samtaleterapi for at tilgodese både kroppen og sindet. Her er der fokus på behandling af både fysiske såvel som psykiske problemer, som opstår af stresstilstanden.

Hos Akugraf i Aalborg kan du komme i et behandlingsforløb mod stress. Behandlingen kaldes AkuCoach, hvor behandlingen består af coachsamtaler fulgt op af akupunkturbehandlinger. Behandlingen omfatter derfor afspænding af både krop og sind.

 

Hvordan opleves symptomerne på stress?

Stress er en tilstand, som sagtens være en ganske ufarlig – hvis man dog kun oplever den for en kort periode. Den længerevarende stresstilstand kan til gengæld bære mange flere konsekvenser med sig.

De fleste, der bliver ramt af en længere stresstilstand vil formentlig blive sygemeldt fra deres arbejde med den intention om at få ro på deres sind. Men det som mange overser er faktisk, at stress ikke kun sætter sig i sindet, men også sætter sig hårdt i kroppen.

Stress kan medføre muskelspændinger, uro i kroppen, dårlig søvn, smerter, hjertebanken og så kan det få gamle skavanker til at blusse op igen. Det kan også være årsag til, at du får nedsat immunforsvar, så du har nemmere ved at blive syg.

 

Hvorfor er det vigtigt at behandle stress med fokus på både krop og sind?

Selvom det ofte kun er de psykiske tegn på stress, som man bider mærke i, så findes der også mange fysiske symptomer på stress. Som stressramt er det ikke helt ualmindeligt, at man på et tidspunkt i sit sygdomsforløb må en tur forbi akutafdelingen på et sygehus, fordi symptomerne, som man oplever, er så voldsomme, at man tror der er noget helt vildt galt.

Derfor er det også utroligt vigtigt, at man i behandlingen mod stress har fokus på at afstresse både krop og sind.

En behandling af stress med akupunktur kan være en måde at imødekomme de spændinger, der forekommer i kroppen som en konsekvens af stresstilstanden. Derudover kan man kombinere disse behandlinger med samtaleterapi for at behandle de psykiske symptomer på stress.

 

Stressbehandling i Aalborg

Kontakt Akugraf i Aalborg, hvis du gerne vil i et AkuCoach behandlingsforløb. Forløbet bliver aftalt i samarbejde med akupunktør Michael Larsen, som tager en vurdering af din tilstand, så han ved hvor han skal sætte ind for at behandle dine symptomer.

Du har også mulighed for at få akupunkturbehandling uden brug af nåle. Her anvendes laserlys eller lydbølger i stedet, og det er en god behandlingsform for dig, som lider af nåleskræk. Denne behandlingsform er i øvrigt helt smertefri.