Hvorfor drikke te?

dec 5, 2021

Hvorfor drikke te?

Når vi kommer til eftermiddagstid og det er tid til en kop varmt at drikke, er der mange som søger til en kop varm kaffe, og selvom kaffe har sin egen liste af fordele, så er te virkelig vinder-drikken for din sundhed, men hvad er sundhedsfordelene så med te? Og hvorfor burde du drikke te lige nu?

Der er mange gode grunde til at te burde være en del af din dagligdag og her er nogle af de sundhedstips der kommer med at drikke te.

 

Te har næsten ingen kalorier: Te er en naturlig lav-kalorie drik, og er en fantastisk tilføjelse til din dag.  Te har desuden et højt indhold af mineraler og beskytter med de frie radikaler i kroppen.

Te kan reducere sandsynligheden for kroniske sygdomme: At drikke te har rigtig mange sundhedsfordele og en af dem er at være fyldt med antioxidanter, som er med til at styrke dit hjertets sundhed, og giver din krop den hydrering den har brug for. Te kan altså være med til at forebygge sygdomme som hjerte problemer, blodpropper og endda kræft. Grøn te er faktisk kendt for at være en af de sundeste teer, og kan specielt være med til at styrke dit immunforsvar. Det siges at grøn te også kan være med til at nedsætte risikoen for leddegigt, overvægt og alzheimers.

Hvid te er det nyeste skud på te planten, og derfor også den te som er mindst forarbejdet. Hvid te er, ligesom grøn, rig på sunde kvaliteter, som bibeholdes når bladene ikke er bearbejdet særlig meget. Hvid te er højt på antioxidanter, bekæmper virus og infektioner og kan modvirke kræftsygdomme.

Te er også en god måde at være sikker på at du får dit daglige indtag af vand.

Te kan kontrollere dit blodsukker: Sort te kan sørge for at sandsynligheden for at få type 2 diabetes mindsket, og er med til at kontrollerer dit blodsukker. Hvid te kan have samme effekt som sort te på blodsukkeret, og indeholder med sin lyse og blide smag ikke lige så meget koffein som sort te.

Grøn te indeholder antibakterielle fordele og kan reducere bakterier i munden, som kan give hulrum.

Sort te er en gammel kending og mange tror at det ikke gavner kroppen på samme måde som grøn te, men sort te har sine egne fordele, og er fyldt med antioxidanter, ligesom grøn te. Sort te har en stærk og solid smag og indeholder det højeste indhold af koffein i sammenligning med andet te.

 

Te kan styrke dine knogler: At drikke te dagligt kan være med til at styrke dine knogler og stimulere dine celler.

 

Te kan reducere stress: Te er fyldt med antioxidanter og virker på kroppen ved at reducere stress. Antioxidanterne i te er med til at stimulere dit immunforsvar, og er ansvarlig for at mindske inflammation og forhindre blodpropper. En god te her er urteteen, som er en god kilde til at hydrere kroppen og er kendt for mange forskellige fordele. Den kan hjælpe dig hvis du er oppustet, lider af søvnløshed og har uro eller stress i kroppen.