Øg dit velvære med vitaminer

jan 27, 2022

Øg dit velvære med vitaminer

Vitaminer er virkelig kilden til en sund og glad krop. Selvom du er opmærksom på at spise varieret året rundt, kan din krop stadig godt få brug for et par ekstra vitaminer eller mineraler. Du bør derfor gøre det til en fast vane at tage vitaminpiller hver evig eneste dag. Klik her for at finde alverdens vitaminer og mineraler.

Fiskeolie

Rigtig mange danskere spiser ikke ret meget fisk på ugentlig basis. Og den smule, som du får gennem en portion sushi, gælder altså ikke helt. Den lille mængde fisk i sushi er i hvert fald ikke nok til at gøre op for alle de umættede fedtsyrer, som du går glip af, hvis du ikke spiser nok fisk. Hvis du slet ikke bryder dig om fisk, er det altså bare endnu vigtigere, at du tager fiskeolie hver dag! Du bør derfor gøre det til en del af den daglige rutine at tage en dosis fiskeolie. Fiskeolie kan heldigvis fås på kapsler, og de er meget nemme at sluge. Læs altid på pakken, hvad der anbefales som dagligt indtag. Det kan nemlig variere en del fra pakke til pakke, men som udgangspunkt plejer man at skulle tage mellem 2-3 kapsler med fiskeolie om dagen. Du bør desuden altid gå efter 100% naturlig fiskeolie. På den måde er du sikret, at der ikke er blevet ændret på den naturlige sammensætning af fiskeolien.

D-vitamin til vintermånederne

Du kan selvfølgelig med fordel tage D-vitaminer året rundt, men især i vintermånederne er D-vitaminer et fantastisk kosttilskud. Vinteren kan være særligt hård for kroppen, fordi vi ikke får så meget sol. D-vitamin dannes i huden, når man er i solen, og derfor kommer man rigtig tit i underskud af D-vitamin i de kolde måneder, hvor solen ikke er så meget fremme, og man er selv meget inde. D-vitamin har utroligt mange forskellige funktioner i kroppen, men typisk siger man, at D-vitamin har en god effekt på knogler, tænder og muskler. D-vitamin er også vigtigt for immunforsvaret, så hvis du sørger for at få dog af dem, kan du måske også undgå en omgang sygdom eller to i løbet af vinteren, hvor alle ellers har tendens til at blive syge – muligvis af selv samme årsag. Du bør tage 1 tablet med D-vitamin (D3) om dagen for at få dækket dine behov. Du bør aldrig tage flere vitaminpiller end pakken anbefaler.