Sådan skaber du et meditationsritual i en sauna

okt 27, 2021

Sådan skaber du et meditationsritual i en sauna

Der er vist ikke nogen tvivl om, at sauna er godt for dit helbred. Både dit fysiske og psykiske helbred.

Varmen fra saunaen fremmer blodcirkulationen, forebygger forhøjet blodtryk og så får den din krop til at slappe af. Derudover, så er saunaen kendt for at lindre stresssymptomer, fordi du kommer helt ned i gear, når du sidder i varmen. Derfor er en sauna også utrolig effektiv til at styrke dit mentale helbred.

Sauna giver mange muligheder for ro og afslapning, hvorfor det også er oplagt at tage saunaen til nye højder og inddrage meditation i saunaen.

 

Meditation og sauna

Ro. Ensomhed. Varme.

Ovenstående er alle elementer, som vi forbinder med det at sidde i en sauna, men det er faktisk også elementer, der traditionelt har været brugt i flere meditative ritualer over hele verden og i mange kulturelle kontekster.

Derfor er det oplagt at kombinere disse to elementer og skabe et meditationsritual i saunaen. Hele saunaoplevelsen promoverer afslapning, og varmen har en helbredende og plejende effekt på os.

At blive udsat for meget varme kan virke meget terapeutisk, hvorfor det også er oplagt at kombinere saunaoplevelsen med meditation.

 

Lej en sauna og lav dit eget meditationsritual

Måske du har lyst til at lave dit ritual i en weekend, hvor du er i sommerhus, eller du bare vil forkæle dig selv med ekstra afslapning. Her er det oplagt, at du lejer en sauna i en kortere eller længere periode. Lej en sauna og mærk den positive effekt, den har på kroppen mens du udfører dit ritual.

Det er vigtigt, at du ser dit meditationsritual som en form for træning, og at du går til det med forsigtighed. Sørg for at lytte til din krops signaler og stop ritualet med det samme, hvis du føler dig ukomfortabel eller bliver dårlig.

 

Sådan kan et meditationsritual i en sauna foregå

Sid oprejst med din ryg imod en væg i saunaen og vær opmærksom på din vejrtrækning. Det er vigtigt, at du kun foretager denne øvelse i 15 minutter af gangen, hvorefter du tager en pause for at køle ned og drikke lidt vand.

En sauna er et godt sted at meditere, fordi du naturligt kommer til at slappe af, og så er det nemt at fokusere på din vejrtrækning.

Du kan anvende en app til formålet, men du kan også selv bestemme, hvordan ritualet skal foregå.

 

Cold Hawaii Vildmarksbad i Silkeborg

Hos Cold Hawaii Vildmarksbad i Silkeborg har du mulighed for at leje en sauna eller et vildmarksbad i en kortere eller længere periode. Uanset, hvor i landet, du befinder dig, så findes der en udlejningsstation nær dig.

Besøg Cold Hawaii Vildmarksbad på www.coldhawaiivildmarksbad.dk og læs mere.