Husker du også at træne din hjerne?

dec 27, 2020

Husker du også at træne din hjerne?

I Danmark er vi rigtigt mange, som går op i at træne vores krop. Det gælder både kondition, men også styrketræning. Det er selvfølgelig forskelligt hvad vi prioriterer og hvordan vi træner. Nogle favoriserer at træne derhjemme med deres eget udstyr, andre dyrker yoga på hold med andre og nogle vælger at tage ned i fitness centret og træne alene.

Men selvom vi har meget fokus på vores fysiske selvværd og vores fysiske form, så er der også en anden form for træning, som rigtigt mange ikke tænker over eller helt glemmer. Det er nemlig at træne sin hjerne. Når man træner sin hjerne tænker vi både på matematik, procentudregning, huskeevne og meget andet. Det er nemlig ligeså vigtigt at være sikker på, at man har en rask og sund hjerne, da det også er vigtigt for kroppen. Derudover har man ofte brug for at have end sund hjerne i dagligdagen.

 

Hvordan træner man sin hjerne med procentregning?

 

Der er mange måder som du kan bruge til at træne din hjerne. Hvis vi først tager udgangspunkt i matematik og hovedregning, så er det en normal måde at træne sin hjerne på. For når man bliver bedre til matematik bliver man også klogere også er der også nemmere, at lære andre ting. For eksempel kan man øve procent regning og hvis man er i tvivl kan man se om man havde ret med en procent lommeregner fra procentregner. På den måde kan man være sikker på, at man har regnet rigtigt. Det er nemlig ikke nogen god ide, at øve sig på noget, som ikke er rigtigt.

Derudover kan man også træne sin hjerne på mange andre måder. For hvis det ikke er matematik du vil øve, så kan du også træne din huskeevne. Det kan du gøre ved for eksempel se hvor mange numre af pi, som du kan huske. Du kan også blot ligge nogle genstande ud også gemme dem igen, for at se hvor mange du kan huske. Når du så er blevet bedre til at huske genstandene kan du altid forøge mængden af genstande og prøve igen.

 

Hvorfor skal man træne sin hjerne?

 

Der er mange fordele ved, at træne sin hjerne. For eksempel hvis du har en god huskeevne, så kan det være en fordel for dig i hverdagen. Det kan være når du er ovre og handle ind og skal huske hvad du manglede i køleskabet derhjemme. Det kan også være når du er på arbejde og skal løse en svær opgave, at det er en god ide, at din hjerne kører på fuld kraft.

Eller måske skal du blot sidde og løse nogle matematik-opgaver, også bliver du hurtigt glad for, at du har trænet din hjerne med hovedregning.