Kom godt tilbage efter ulykken

jun 28, 2021

Kom godt tilbage efter ulykken

Har du desværre også været ude for en ulykke, som har gjort dig sygemeldt i en længere periode? Så har du sikkert brug for nogle helt nede på jorden tips og tricks til, hvordan du kommer godt tilbage på arbejdsmarkedet og med dit liv generelt efter din ulykke. Læs med i artiklen her og få netop dette, så du kan blive hjulpet godt i gang igen.

Neurorehabilitering

Det første du kan gøre, er at være en del af en behandling indenfor neurorehabiliterings. Neurorehabilitering er en samarbejdsproces, der foregår mellem én med neurologisk dysfunktion, som er opstået på grund af sygdom eller traumer og denne persons pårørende samt fagfolk. Formålet med Neurorehabilitering er, at personen genvinder mest mulig funktionsevne. Det kan altså være en rigtig god hjælp til dig med en neurologisk dysfunktion, og som derfor skal have noget hjælp indenfor netop dette område. Du kan læse meget mere om neurorehabilitering på dette link.

Hold jævnligt kontakt til dine kollegaer og overordnede

For at gøre din overgang fra sygemeldt til arbejder mere glidende og overskuelig, kan det være en rigtig god ide for dig som sygemeldt at holde en jævnlig kontakt til dine kollegaer generelt og til din overordnede. Det kan også være, at du skal bede din overordnede om at holde lidt øje med dig, og få dem til at ringe til dig en gang om ugen, så der kan blive tjekket op på, hvordan du egentlig går og har det. Det er både, hvis du er sygemeldt med noget fysisk eller psykisk, da det blot kan være rart at høre, at ens arbejde glæder sig til, at man kommer tilbage på arbejdet igen. Husk også at det er okay, hvis du siger fra og ikke vil have opkald fra din overordnede. Det skal kun være til gavn for dig selv, og det er altså helt okay, hvis du gerne vil have lidt ro.

Glem ikke dine begrænsninger

Når man har været sygemeldt, er det helt naturligt, at man har nogle begrænsninger i forhold til sit arbejde, som man ikke havde før. Her er det vigtigt, at du er ærlig omkring disse begrænsninger, så du ikke ender ud i endnu en sygemelding fordi, du har taget for meget på dine skuldre arbejdsmæssigt. Igen er det helt okay at sige fra og være tro mod sig selv og sine egne begrænsninger – både fysisk og psykisk.