Yoga er mere end en træningsform

mar 30, 2021

Yoga er mere end en træningsform

Yoga har igennem de seneste år oplevet en kæmpe stigning i popularitet. Rigtig mange er begyndt at dyrke det og der udbydes yogahold i mange træningscentre. Yoga er derfor ikke længere kun forbeholdt yogacentre, hvorfor flere og flere også begiver sig ud i at prøve det af.

Mange af de yogaformer man møder i et konventionelt fitnesscenter, er en form for blanding mellem egentlig yoga og styrketræning med kropsvægt. Derfor bliver yoga også mere og mere anset for at være en motionsform. Det er der ikke noget galt i, men yoga er også meget mere end blot en træningsform. Det er nemlig et helt mind set, som kan bruges i mange flere aspekter af dit liv.

 

Yoga giver ro og velvære

Indbegrebet af yoga er at finde ro, velvære og nærvær. Dettes gøres gennem udøvelse af yogarutiner, hvor man fokuserer på alt lige fra styrke, balance, indre ro, nærvær og mental energi og overskud. Gennem en yogapraksis kan man opnå en større ro i både krop og sind, hvilket kan være utrolig gavnligt for alle, men især folk der har rigtig travlt.

At dyrke yoga er dog ikke ensbetydende med at man har det godt og er afslappet i hverdagen. Selvom det at dyrke yoga kan være med til at gøre dig mere afslappet og få en bedre kropsfornemmelse, så skal du også i din hverdag tage nogle aktive valg, for at bidrage med ro og velvære.

Du kan komplimentere din yogapraksis til hverdag ved at være nærværende, trække vejret dybt og ved at sørge for optimal komfort og balance. Dette kan f.eks. gøres med noget så lavpraktisk som et par rigtig gode sko.

 

Forkæl dine fødder

Et par gode sko kan virkelig gøre underværker for hvordan du har det i hverdagen. Vi bruger vores fødder hele tiden og når det kommer til stykket, er vores fødder det absolut vigtigste transportmiddel vi har. Derfor kan det i højeste grad betale sig, at investere i nogle gode sko.

Et par gode hverdagssko skal sidde godt på din fod. De skal give støtte og passe til den måde du går på. Måske skal du have lidt pronationsstøtte? Hvis det er tilfældet, kan det løses med et indlæg i din sko.

Heldigvis findes der mange butikker og webshops, som sælger rigtig gode kvindesko, så du behøver ikke lede længe efter nogle gode valgmuligheder.

Til hverdagsbrug er et par sneakers ideelle, da de netop giver god støtte, er komfortable og sidder godt på foden. Sneakers kan man få i mange forskellige modeller og farver, så du kan helt sikkert finde nogle, der vil passe til din stil og præference.

Er par gode sandaler er også et godt bud på nogle hverdagssko, der kan være med til at give dig velvære i hverdagen. Ligeledes kan et par vandresko også hjælpe dig til at komme mere i balance og finde ro og nærvær, da du får mulighed for at gå lange ture.

Alle disse skotyper kan købes på nettet, f.eks. på en hjemmeside som Nordsko.