Dette mangler du for at finde din indre ro

jun 4, 2021

Dette mangler du for at finde din indre ro

Dette indhold er sponsoreret.

Stress er i dagens samfund næsten blevet en folkesygdom. Vi udsætter os selv for et så stort pres for at præstere, at kroppen ofte giver op. Når vi er stressede, banker vores hjerte hurtigere, hvilket i små doser kan være positivt. Men hvis hjertet konstant er på overarbejde grundet stress, leder det til kroniske hjertesygdomme, inflammation og nedsat livskvalitet. Det bør være en selvfølge, at vi ikke ønsker dette for os selv. Men hvad kan vi så gøre for at forhindre, at vi slider os selv ned?

Få pulsen ned

Meditation og yoga er vigtige nøgleord i kampen mod stress. At praktisere bevidst vejrtrækning og tankegang hver eneste dag er et vigtigt træk for ikke at bukke under i en hektisk hverdag. Du sænker din puls, giver dit hjerte ro og får renset dine tanker ud, hvilket din krop vil takke dig for. Det fører også til bedre søvn, hvilket er vitalt for, at kroppen kan fungere optimalt.

Der er ingen tvivl om, at sengen er enormt vigtig for vores nattesøvn, men en ofte overset faktor for god nattesøvn er din hovedpude. Du tænker måske, at alle hovedpuder ligner hinanden, men det er faktisk ikke ligegyldigt, hvilken hovedpude du vælger. Din nakke er nemlig meget følsom over for forskellige tryk og drej. For os alle gælder det, at måden, hvorpå vores hoved hviler, er en afgørende faktor for, om vi vågner op med ondt i nakken og hovedpine, eller om vi er friske og veludhvilede.

Vi sover nemlig alle vidt forskelligt, og netop sovestillingen har stor indflydelse, når du er på udkig efter hovedpuder.

Hvilken hovedpude skal du vælge?

Ligger du bedst på ryggen? Eller er du én af dem, der altid falder hurtigt i søvn på siden eller maven? Det er noget, du bør tænke over, når du leder efter den ideelle hovedpude. Hvis du primært sover på ryggen, har du ikke behov for en høj hovedpude. Du skal i stedet sørge for, at hovedpuden giver dig god støtte til nakken, så din rygsøjle forbliver naturligt intakt.

Sover du derimod på siden, kræver det en relativt høj hovedpude, for her skal der være plads til din skulder. Står du derfor over for et væld af forskellige hovedpuder, bør du vælge en fyldigere hovedpude, der kan fylde mellemrummet fra siden af hovedet og ned til madrassen. Dermed vil du undgå at udsætte din nakke for dårlige belastninger.

Er du en af dem, der sover bedst på maven, skal du gå efter en lavere hovedpude uden for meget fyld. Den skal helst være fleksibel og blød, så siden af dit hoved kan falde naturligt og komfortabelt ned på hovedpuden. På den måde undgår du unaturlige stræk i nakken, hvilket kan være en stor årsag til nakkesmerter og hovedpine dagen efter.

Hvis du formår at tæmme stressen gennem yoga og meditation samtidigt med, at du sover godt, er du godt på vej mod et sundere helbred.