Genfind din gamle tilværelse – præ covid-19

jun 4, 2021

Genfind din gamle tilværelse – præ covid-19

Dette indhold er sponsoreret.

Hvordan var livet før covid-19? Når vi ser film og serier i tv med mennesker, der krammer og generelt ikke holder afstand, kan det virke helt uforståeligt. En så stor omvæltning i samfundet, som vi fik i Danmark og i resten af verden i starten af foråret 2020, fordufter ikke bare fra den ene dag til den anden. Desværre viser statistikken, at vores psykiske og fysiske sundhed har lidt et knæk. Modsvaret må være, at vi kommer i gang med at genfinde rytmen i livet, motionen og trivslen.

Hjemme kan blive for godt

Ude godt, hjemme bedst. Det gamle ordsprog har helt sikkert fået modstand, mens landet var lukket ned – og dog. For selvom hjemmets frie rammer til tider har været hårde at tage til takke med, begyndte vi at blive trygge ved dem, og pludselig kan det være svært at forlade hjemmet igen. Mange danskere har oplevet et knæk i deres psykiske helbred. Faren er, at disse mennesker får svært ved at komme i gang med tilværelsen igen. Hjemmet er blevet så trygt, at det er svært at komme ud og genfinde det gamle liv.

Et godt råd er at tage ansigtsvisir på og komme ud i en fart. Vi er sociale dyr, derfor har det været så hårdt at sidde indenfor, at sundheden lidt et knæk. Derfor skal det sociale liv genfindes og bruges, selvom det kan være svært og irriterende at tage på restaurant med ansigtsvisir på. Har den psykiske sundhed lidt et knæk for dig eller dine bekendte, så hiv dem med ud fra hjemmets trygge og triste rammer. Det er den bedste kur mod indespærring i hjemmet.

Restriktioner og ansigtsvisir fordufter med tiden

Danmark er ikke det samme land, og bliver det nok aldrig helt igen. Restaurantbesøg, biografture, storcenter-shopping osv. ser helt anderledes ud, end vi er vant til. Nu er det normalt at bære ansigtsvisir. Det ser ud til, at vi skal vænne os til, at disse aktiviteter fortsætter med at være en smule anderledes. Udlandsturene ser heller ikke for lovende ud de næste par år. Det skal dog ikke holde os tilbage og holde os indendørs. Psyken og fysikken trænger til, at vi kommer ud og bevæger os sammen med andre mennesker – selv med irriterende begrænsninger som ansigtsvisir.

Din trivsel og sundhed afhænger af det

Udover den psykiske sundhed, der har vaklet en del under pandemien, har vores fysiske sundhed også lidt et knæk. Bevægelsen har været væsentligt lavere, når de lange kontorgulve, idrætshallerne og dansegulvet har været utilgængelige. Svaret er det samme. Kom ud og genfind de samme rytmer, samme motion, bevægelse og sociale liv, som du havde, inden pandemien brød ud. Måske bliver det aldrig helt det samme, men din sundhed kræver, at du kommer ud og prøver den forsømte tilværelse igen.