Omlæg din diæt til flere grøntsager og mere sund energi

jun 4, 2021

Omlæg din diæt til flere grøntsager og mere sund energi

Dette indhold er sponsoreret.

Søger du mere energi i hverdagen til at udholde en lang dag på kontoret, i butikken, på fabrikken eller i institutionen? Det kan være, du skal omlægge din diæt, så du får mere energi til at udholde den lange dag med arbejdet og det skarpe fokus. Problemet med sådan en omlægning er bare, at den ikke sker af sig selv. En omlægning af diæten kræver, at du aktivt ændrer dine vaner og dine produkter, som du har lært at elske og bruge. Skal du gøre det mest gnidningsfrit, så hent noget hjælp, og find de nemme alternativer frem.

Blandet grønt i grøntsagskasser

I stedet for at hente blandet slik flere aftener i ugen, hvad så med at hente blandet grønt i stedet? Med frugt og grønt som grøntsagskasser får du et væld af frugt og grønt, som du måske selv glemmer at købe ind, eller som du ikke lige kender eller har tid til at købe. Når du får en grøntsagskasse leveret til døren, bliver du nødt til at forholde dig til den og i det mindste forsøge at passe frugtkasserne ind i din madlavning.

Måltidskasser kan selvfølgelig hjælpes lidt på vej af dine egne ønsker, så du ikke ender med en masse frugt, du bare smider ud. Du kan også vælge grøntsagskasser, som er uden frugt. Det giver en masse spørgsmål og udfordringer, når det skal tilberedes i køkkenet. De nye grøntsager og nye retter skal tilberedes med overskud, når du er klar til at prøve nye retter og har lidt ekstra energi på kontoen. Næste gang du så skal bruge aubergine og artiskok, har du smagen og den gamle ret i baghovedet, som du kan arbejde ud fra.

Nemme alternativer

De tider, hvor overskuddet er helt i bund, skal du derimod have nogle nemme alternativer, som du kan hive frem. Det er banan, pære, æble, agurk og gulerod i stedet for en Snickers. Det er nemme grøntsagsretter, grøntsagsfars på køl eller hakkede grøntsager og frugter, som er klar til blenderen. Gør det så let for dig selv at vælge de grønne og sunde alternativer, så du ikke engang gider gå ned i supermarkedet efter en færdigret, chokolade eller vente på maden, der skal leveres. Du får mere energi ved at omlægge kosten til flere grøntsager og frugt, men du bliver ikke et supermenneske.

Mere energi i hverdagslivet

Vi har formentlig alle sammen mødt argumentationen eller statistikken på tv eller i skolen. Når vi fylder os med sukker og hurtige, afbrænde kulhydrater, får vi energi hurtigt, men det fortager sig endnu hurtigere. Et æble, en banan eller en grøntsagssmoothie giver derfor ikke lige så hurtig energi som kaffen eller energidrikken. Men efter en time er den åbenlyse taber sukker, hurtige kulhydrater og koffein. Det bliver nemmere at komme igennem dagen – og at gøre det med et smil – med den rette grønne og sunde diæt.