Du bliver sund med en elcykel

apr 18, 2021

Du bliver sund med en elcykel

Flere og flere danskere benytter en elcykel til hverdag og til motion. Elcyklen giver dig mulighed for at køre og hurtigere og længere end det ellers var tilfældet, og så er det sundt både for din krop og for miljøet. Det er ikke alle der ved at man kan være sund på en elcykel, mange tror at cyklen laver alt arbejdet, og at du ligeså godt i stedet kunne bruge en knallert. Men nutidens elcykler er gennemtænkte og giver dig rig mulighed for at få masser af motion, når du cykler på dem.

De fleste elcykler er i dag udstyret med en såkaldt centermotor, placeret i cyklens krank. Herfra mærker motoren hvor hårdt du træder, og tilføjer ekstra kraft derefter. Du er altså nødt til at træde, for at få effekt fra motoren. Med en controller på styret, styrer du hvor meget ekstra kraft du vil have, og altså også hvor meget du selv ønsker at træde. Du kan derfor få masser af motion og være ganske sund på en elcykel. Elcyklerne kører desuden, som navnet antyder, på el og er derfor også gode for miljøet. For mange udgør elcyklen et sundere alternativ til bil nummer to, og kan benyttes både til transport, motion og når du skal ud på længere udflugter.

 

Bevægelse og motion er godt for kroppen, og med elcyklen har du et godt udgangspunkt for at forbedre din sundhed. Flere studier viser endda, at folk med elcykler faktisk er sundere og får mere motion end personer med almindelige cykler. Simpelthen fordi cyklerne benyttes mere. Det er nemlig sjovt at køre på elcykel, og du kan komme vidt omkring på en enkelt opladning.

 

Hvis du ønsker at blive sund på elcykel skal du finde en cykel af god kvalitet. De fleste danske cykelhandlere og webshops sælger i dag elcykler. Dog er det ikke alle modeller og mærker der er af god kvalitet. Som regel anbefales det at sigte efter modeller fra de store, internationale producenter. Der findes flere danske producenter, men kvaliteten ligger langt fra de største mærker. De store producenter laver mange cykler hvert år, og har gennem en længere årrække udviklet på deres produkter for det bedst mulige resultat. Derfor kan prisen presses ned, og du kan som slutbruger få cykler af høj kvalitet uden at du skal betale en formue for dem. På internettet kan du desuden finde en lang række tests, der uddyber lige præcis hvilke elcykler der er værd at sigte efter. Besøg også gerne et par cykelhandlere hvor du har mulighed for at prøve lidt forskellige modeller.

 

Du kan blive sund på en elcykel, samtidig med at du har det sjovt. Elcykler er populære til både transport og motion, og behøver ikke koste en bondegård for ordentlig kvalitet. Du kan finde gode cykler over hele landet, og i mange større cykelhandlere har du mulighed for at prøve en masse forskellige modeller. Du kan finde et kæmpe udvalg online og få råd og vejledning stort set overalt, så du kan blive sund med en elcykel.