God nattesøvn er lig med et godt liv

apr 11, 2021

God nattesøvn er lig med et godt liv

Det er utrolig vigtigt at få os en god nattesøvn og det er en vigtig del af vores sundhed. Ellers kan vi hurtigt få svært ved at koncentrere os næste dag og det kan være svært at overkomme dagligdagens små problematikker.

Men hvis man er forældre er det sjældent nemt at få en ordentlig nattesøvn. Læs med her for gode råd om hvordan du tager hånd om din sundhed og sørger for at du også får en god nattesøvn.

Brug hjælpemidler til bedre sundhed

Det er på mange områder meget nemmere at være forældre i dag, end det var for et par årtier siden. I dag har vi nemlig en række hjælpemidler vi kan benytte os af, hvis vi for eksempel har svært ved at få barnet til at falde i søvn. Du kan blandt andet benytte dig af en Membantu, som du kan købe hjem på nettet eller finde nede i byen i butikker, som sælger ud af ting til børn.

En Membantu er en vuggemotor, som rigtig mange danske forældre har fået succes med at benytte sig af. Med en Membantu vuggemotor kan barnet blive vugget blidt frem og tilbage, imens det sover. Og langt de fleste børn finder det beroligende at blive vugget på den måde og vil derfor også være tilbøjelig til at sove længere og dybere.

Det er vigtigt at sørge for at både det lille barn og forældre sover godt, hvis de skal have nogle gode første år sammen. Det er vigtigt både for begge parters sundhed, men det er også vigtigt, hvis man vil lægge en god forældre-barn-relation, som man kan bygge videre på.

Hvad laver du umiddelbart før sengetid?

Udover at anskaffe diverse apparater til dit barn såsom en Membantu vuggemotor (en slyngevugge kan også være en løsning for mange forældre), så bør du tage et nærmere kig på dig selv.

Eller du bør rettere tage et nærmere kig på hvilke vaner du har lige før du går i seng. Hvordan ser din aftenrutine ud?

Mange mennesker snakker i dag om gode morgenrutiner, men det er mindst lige så vigtigt at have en rigtig god aftenrutine. Hvad laver du umiddelbart før du går i seng? Sidder du for eksempel og hænger for et tv? Eller har du snuden nede i mobiltelefonen?

Det er ikke spor sundt på grund af alt det blå lys, vi får fra vores apparater. Og det kan blandt andet være derfor, at du ikke kan falde i søvn om aftenen.

Det er meget bedre at fjerne disse elektroniske apparater kort før sengetid og for eksempel give sig til at læse i en fysisk bog. Tag din sundhed seriøst ved at tage ansvar for din søvn.