Få en sundere krop ved at benytte skærmbriller om aftenen

maj 22, 2021

Få en sundere krop ved at benytte skærmbriller om aftenen

Der er mange forskellige måder hvorpå man kan få en sundere krop. For det handler ikke blot at have det godt fysisk, men også mentalt. Nu hvor meget af vores liv foregår på nettet, kan det være en rigtig god idé at beskytte sine øjne mod det skarpe lys fra skærmen. Man glemmer det oftest, men lyset fra en computerskærm er skadeligt for øjnene, især om aftenen hvor alt andet lys er dæmpet. Skærmbriller kan hjælpe dig med at se skærmen ordentligt og i samme vending beskytte dine øjne mod det skarpe blå lys fra din computer eller TV-skærm, både når du arbejder eller ser film eller TV.

Beskyt dine øjne ordentligt

Når man bruger meget af sin tid på computeren, bemærker man nok på et tidspunkt at man oftere får hovedpine og anstrengte øjne til et punkt, hvor øjnene gør ondt. Det skarpe blå lys fra computeren narrer dine øjne og din hjerne til at tro at det stadig er midt på dagen, selvom det er helt mørkt udenfor. Det kan i værste fald forhindre dig i at sove, når du er færdig med at arbejde.

Det er netop her, at de rette skærmbriller kan være din redning! De agerer nemlig som et skjold for dine allerede sårbare øjne, så du stadig kan arbejde uden konstant at være plaget af irriterende hovedpiner der forhindrer dig i at lave dit arbejde. Du kan både få skærmbriller med og uden styrke, så alle kan få beskyttet deres øjne.

Undgå hovedpine og andre men

Kronisk hovedpine, anstrengte øjne og dårlig søvnkvalitet kan have en alvorlig negativ indflydelse på kroppens naturlige immunforsvar. Det kan blandt andet øge inflammation og chancen for at blive overvægtig eller deprimeret. Det blå lys fra computerskærmen forhindrer kroppen i at udskille det naturlige hormon melatonin, der hjælper os med at falde til ro.

Derfor er det kun en god idé at investere i et par kvalitetsskærmbriller enten med eller uden styrke, som gør at du både kan færdiggøre dit arbejde gennem skærmen uden at få hovedpine og samtidig have det godt, når du ikke bruger din computer. Der er kun fordele i at forebygge sådanne symptomer inden de begynder at udvikle sig til noget meget ubehageligt. Søvn er nemlig noget af det vigtigste for menneskekroppen, da det er mens vi sover, at kroppen får sin velfortjente hvil og kan hele sig selv efter en lang dag.