Fysiske og psykiske lidelser – hvad kan man behandles for?

apr 22, 2021

Fysiske og psykiske lidelser – hvad kan man behandles for?

Helt overordnet kan man have enten fysiske eller psykiske komplikationer. De fysiske komplikationer kan være alt lige fra smerter, behov for restitution, hjælp til øget energi- og perfomance niveau, til vægttab med mere. De psykiske komplikationer henvender sig til stress og depression som kan fører til søvnløshed og nedsat energi- og performance niveau, og mange andre former for komplikationer.

I det følgende finder du mere information om nogle af de komplikationer man med fordel kan søge behandling for, hvis man har enten fysiske eller psykiske lidelser.

Restitution, performance, smerter og vægttab

Har man eksempelvis overstået en større operation, har kroppen brug for tid til at komme sig igen. Man kan i sådanne situationer med fordel søge behandling, som har til formål at øge kroppens evne til at restituere. Det samme gælder hvis man er sportsudøver, som har brug for at kroppen skal hele hurtigt for at kunne øge performance niveauet.

Har man dertil smerter, eksempelvis som følge af komplikationer med sin operation, eller i forbindelse med opståede skader ved sport, så kan man også med fordel søge behandling for smerterne. Behandlinger der har til formål at lindre smerter, har mange gange også den effekt at øge kroppens evne til at restituere.

Har man behov for et vægttab kan med søge hjælp til dette, hvad enten man har brug for hjælp til det fysiske aspekt, kosten, eller at der ligger helt andre komplikationer til grund.

Stress, depression og søvnløshed

Har man en travl hverdag, eller går man med mange svære tanker, kan hverdagen ofte føles stressfyldt. Stress kan hvis den får lov at være ubearbejdet, fører til både søvnløshed og i slemme tilfælde depressioner. På den måde bliver man fanget i en spiral som er svær at slippe ud af.

Oplever man derfor stresssymptomer bør man være opmærksom på at få bearbejdet de forhold, der ligger til grund for stresssymptomerne. Har man svært ved at overskue hvor det går galt, kan man med fordel søge professionel hjælp, enten via samtaleterapi, eller andre former for alternative behandlingsformer, såsom lysbehandling og lysterapi med rødt lys.

Hvor finder jeg en alternativ behandler

Vil du gerne prøve kræfter med nogle af de alternative behandlingsformer der findes, så er der heldigvis masser af hjælp at hente. Du finder således et utal af behandlere der tilbyder en lang række mere eller mindre effektive behandlinger. Det kan derfor være en god ide at undersøge på forhånd, hvilke behandlingsformer man gerne vil benytte sig af.

Når man ved hvilke former for behandling man gerne vil benytte sig af, skal man blot foretage en simpel internetsøgning. Søg blot på din ønskede behandlingsform, og der bør dukke en masse brugbare resultater op. Bemærk at du med fordel kan søge efter behandlere i dit lokal- eller nærområde, sådan at du sikrer dig at der ikke er alt for langt til din behandler.