Sund opskrift på Ratatouille

jun 1, 2021

Sund opskrift på Ratatouille

I dag tilføjede jeg en solid servering med røde kartofler og lag béchamel til traditionel ratatouille for at gøre det til en solid sommermiddag. Server det over pasta eller ris og nyd en kødfri mandag. Eller server som det er, med en omgang kyllingebryst og et brød til at “skovle” den forbløffende tykke, kogte tomat- og fløde sauce.

Hvis du elskede Ratatouill-filmen, vil du elske at lave denne gryderet derhjemme! Og hvis du ikke har set filmen, kan jeg varmt anbefale at se dem! Jeg lover Ratatouille vil gøre dig forelsket i madlavning.

 

Så lad os komme i gang og lave Remy’s Ratatouille

 

Super let og mættende veggie og tomatsauce gryderet: Ratatouille

Nogle opskrifter ligger så tæt på mit hjerte, at jeg ikke vil sende dem i hast. For eksempel har denne veggie-gryderet en stor plads i mit hjerte.  Tro mig, det er så lækkert! Eller skal jeg sige, lækker, ydmyg og let?

 

Krydret tomatsauce, cremet béchamel og lag af grøntsager – gul squash, courgette, aubergine, kartoffel, paprika. Lyder dette for komplekst for dig? Faktisk har traditionel ratatouilleopskrift ikke engang béchamel og ingen kartofler. Disse to er mine detaljer for at gøre denne gryderet ekstra speciel.

 

Glutenfri og vegansk Ratatouille; kan det lade sig gøre? Jeg er sikker på, at du har gættet svaret nu, men før jeg graver dybere i ratatouille, står en ting meget klar – hvis du vil have glutenfri og mejerifri ratatouille, skal du bare springe béchamel over. Sådan er det. Let, ikke?

 

Hvis du ikke har problemer med mejeriprodukter eller gluten, så anbefaler jeg stærkt denne opskrift. Hvis du har travlt, kan du dog bruge ost i stedet. For mig gør et lag fløde eller ost denne hjemlige gryderet .. endnu mere tilfredsstillende.

 

For mere omfattende servering serverer jeg det ofte over pasta eller noget dampet ris / quinoa (glutenfri). Se også hvordan du kan bruge sunde ingredienser til ratatouille.

 

Ratatouille filmen og Ratatouille opskriften:

 

Jeg kan ikke fortælle med ord, hvor meget jeg elsker Ratatouille-filmen, selvom jeg så den for første gang 10 år siden. Selv i dag, når som helst den sendes på tv, bliver jeg nødt til at se den. Faktisk ikke kun for min kærlighed til film, men også pga. min lidenskab for mad.

 

Siden jeg så og blev forelsket i film, har jeg lavet ratatouille så mange gange derhjemme. Da jeg voksede op, var jeg ikke en zucchini- eller squash-fan. Og jeg kunne sjældent lide aubergine. Men min mor lavede courgette og kartoffelgryderet med masser af klumpede tomater, som jeg altid spiste med ris. Da jeg først lavede Ratatouilles’ ratatouille, kunne jeg forbinde smagen af min barndomscucchini og tomatgryderet. Utroligt nok føler filmens madkritiker det samme i filmen, efter at have taget den første bid af Remys ratatouille. Dette gør min forbindelse med den endnu stærkere!

 

Ærligt talt klinger temaet for filmen “enhver kan lave mad” super godt med mig. Så sandt for mig, fordi jeg aldrig troede, jeg ville lave mad og dele min hjemmelavede mad med verden.

 

Pixar har gjort et stort stykke arbejde med at lave denne animerede klassiker. Kan du tro, at det tjente 620 millioner dollars på verdensplan? Det er virkelig en klassiker i både film- og madlavnings verden.

 

Se også opskrift på spaghetti carbonára, hvis du føler dig mere eventyrlysten.