Sådan holder du dine fødder sunde og raske

feb 10, 2021

Sådan holder du dine fødder sunde og raske

Det er godt at gå op i god hygiejne og sundhed, og nogle gange glemmer man måske, at fødderne også indimellem trænger til lidt kærlighed. Sunde og velplejede fødder kommer ikke af sig selv. Det kræver, at du tager dig af dem hver dag, og derfor får du her et par gode råd til, hvordan du bedst muligt plejer dine fødder, så de kan holde sig sunde og raske.

Vask dine fødder hver dag

For at vedligeholde sunde og raske fødder, er det en god ide at vaske dem hver dag. Det bedste er at bruge lunkent vand, når du skyller dem. Hvis du bruger sæbe, skal du sørge for, at det ikke er en sæbe, der udtørrer huden på fødderne. Hvis dine fødder er tørre, kan du med fordel bruge en god fodcreme. Cremen holder dine fødder bløde og smidige, og så er den med til at forebygge hård hud og revner.

Brug åndbare strømper

Det er en rigtig god ide at skifte strømper hver dag. Sørg for, at strømperne ikke strammer, og sørg ligeledes for, at dine fødder kan ånde i strømperne. Det kan være en fordel at vælge strømper, der er svedtransporterende eller strømper, der er lavet af naturmaterialer. Du kan eksempelvis vælge et par lækre og bløde bambusstrømper, der både er lavet af naturmaterialer og er svedabsorberende. Bambussokkerne optager op til 50% mere fugt, end mange andre typer af sokker er i stand til, og derfor undgår du i langt højere grad også sure tæer.

Vælg sko, der passer til lige netop dig

Det er virkelig vigtigt, at du vælger sko, der både passer dig i størrelsen, og som er gode at gå i. Hvis du konstant går rundt i sko, der er for små til dig, vil dette altså ende med at gå ud over dine fødder. Sørg ligeledes for at vælge et par gode sko, der passer til dine fødder og har en god støtte. Det er som regel også bedre at gå efter de sko, der kan spændes godt fast på fødderne såsom et par gode og praktiske sneakers, så dine fødder er godt sikrede, og du har mulighed for at gå bedst muligt uden at overbelaste fødderne.

Motioner fødderne regelmæssigt

Noget af det vigtigste for at holde dine fødder sunde og raske er at motionere og bevæge dem hver dag. Det styrker musklerne og bevægeligheden i fødderne. Der findes masser af øvelser, du kan lave, og ellers er det altid godt med en god lang gåtur.