Sådan supplerer du din yoga med massage

feb 18, 2021

Sådan supplerer du din yoga med massage

Lad os først kigge på hvad yoga er og hvorfor vi skal holde os fit hertil. Yoga betyder at forene og er et indisk system som arbejder med åndetrætsteknik og kropsstillinger.  Øvelserne i yoga arbejder med de svage områder i din krop. Der arbejdes med udspænding og stræk af de forkortede muskler som vi langsomt oparbejder. Efterhånden som vi får arbejder med udspænding m.m. vil kroppen langsom finde tilbage i dens naturlige stilling. Dette vil gavne dit generelle fysiske velvære og mobilitet.

Arbejde i yderestillinger

Som tidligere nævnt er yoga en træning af mobilitet og det at arbejde i yderstillinger. Det kan være svært for mange at komme ud i disse yderstillinger i med den hverdag vi lever. Dels sidder vi for meget ned og arbejder og når vi endelig bevæger os så, er kroppen ikke vant til arbejde i disse stillinger hvilket betyder vi beskytter os fra at lave bevægelsen. Hvis du kigger på børn, så har de ingen problemer med at sætte sig i den dybeste squat og lege på gulvet. Grunden til vi som voksne ikke gør dette er ikke fordi vi vokser fra det og rent anatomisk ikke kan. Det er mere et spørgsmål om, at det vi træner er det vi bliver gode til. Du kan sammenligne det med da du skulle lære at køre på cykel. I starten kunne du ikke holde balancen og du væltede. Du trænede videre og til sidste så var den der. Det samme gælder når det kommer til at bruge kroppen i positioner den oprindeligt var beregnet til som f.eks. en squat. Du er nød til at træne det og gøre det i din hverdag for at blive ved med at kunne foretage disse bevægelser.

 

Massage som supplement til yoga

Mange af os har allerede mistet evne til at udføre bevægelser som kroppen har kunne foretage. Dette er en af årsagerne til Yoga for mange af os kan være rigtig svært og hårdt. Men hvad gør vi så for igen at kunne udføre disse bevægelser? Jo det første er naturligvis at træne dette. Når du gentager en bevægelse tilpas mange gange lærer du din muskler og hjerne at det er okay og dette er nøglen.

Du kan også hjælpe denne process på vej med noget manuelt arbejde på bevægeligheden af musklerne og dette kan du gøre med en professionell massage hos Zency. Vi er uddannede massører og vil arbejde med dit musklevæv i forskellige lag. Vi vil blødgøre muskelvævet samtidig med vi skaber blodcirkulation. Dette vil give dig øget mobilitet og hjælpe dig med at komme igang med dit yoga eller vedligeholde dette.

Ofte kan der være bevægelser der volder større udfordringer end andre. Du kan læse mere om vores massage behandlinger her ligesom du er velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om dine ønsker til behandlingen.

Vi glæder os til at høre fra dig.