Yoga, meditation og mindfulness – en sund form for selvforkælelse

feb 1, 2021

Yoga, meditation og mindfulness – en sund form for selvforkælelse

Det er altid godt med selvforkælelse – det er noget vi alle sammen trænger til i ny og næ, og det er vigtigt at vi tager os tid til det. Det er en måde hvorpå vi kan koble af fra hverdagens stress og jag, og lade op til fremtidens kommende strabadser. Selvforkælelse kan være at spise slik, pizza og flade ud på sofaen. Det er selvfølgelig rart en gang i mellem, men den ultimativt bedste form, er sund selvforkælelse. Det kan bl.a. være yoga, meditation og mindfulness.

 

Forkæl dig selv med daglig yoga

Yoga er en super skøn aktivitet, og en af de aktiviteter man bliver afhængig af, når man først er kommet i gang. Hvis du aldrig har prøvet yoga før, vil jeg klart anbefale dig at give det et skud. Efter nogle gange, vil du føle en dejlig ro i kroppen efterfølgende, og det er en følelse som du vil se frem til igen og igen. På den måde kan du nemt gøre yoga til en daglig vane, og bruge det som en sund form for selvforkælelse. Hvis du ikke ved hvor du skal starte, kan du med fordel bruge Youtube. Her er mange gratis videoer, som viser dig hvordan du kommer i gange med yoga, lige fra begynder til avanceret. Giv det et skud, du vil ikke fortryde det!

 

Brug meditation til at lade op

Meditation er en anden måde hvorpå du kan få en dejlig afslappet følelse i kroppen. Ligesom med yoga, kan det tage nogle gange før det giver en effekt. Derfor bør du væbne dig med tålmodighed og vedholdenhed hvis du ønsker at prøve meditation. Men når du først er kommet i gang, og du har fundet rytmen, er det en helt fantastisk måde at lade op på. Du kan endda nøjes med at gøre det i 10 minutter, og stadig få noget godt ud af det. Det er en hurtig og effektiv måde, at give dig selv en omgang selvforkælelse. Så find et stille og roligt sted, sæt dig godt og oprejst til rette, luk øjnene og tøm tankerne. Brug evt. en app til at hjælpe dig i gang.

 

Mindfulness som et værktøj til selvforkælelse

Mindfulness er et fantastisk værktøj til selvforkælelse. Det er for sindet, som sport, træning og motion er for kroppen. Men hvad er mindfulness? Det er rigtig mange ting, og det kan være individuelt for person til person. Det er hvad der får dig til at føle dig godt tilpas og afslappet, og hjælper dig til at få ro i krop og sind. Det kan både være at dyrke yoga og meditere som beskrevet ovenfor, men det kan også være at male, at lægge puslespil eller noget helt andet.